Wil je de ThermoSmart zelf aansluiten op stadsverwarming?

Geen probleem, het is misschien nog wel eenvoudiger dan aansluiten op een CV-ketel! In deze beschrijving wordt ervan uitgegaan dat de klep van je stadsverwarming in de meterkast zit.

Voor de Honeywell VC8015 of VC8615, de meest gebruikte kleppen voor stadsverwarming, hebben we een aansluitschema gemaakt. Deze is hier te bekijken.

Als je een Honeywell VC8015 of VC8615 klept hebt:

Zorg dat je veilig werkt! Trek eerst de stekkers uit het stopcontact of maak de groep spanningsloos!

Zoek in je meterkast de draad die van de (stadsverwarmings-) klep naar de thermostaat in je woonkamer loopt. Om de ThermoSmart te voeden moet je deze draad in je meterkast doorknippen en onze cv-ketel interface ertussen plaatsen. Gebruik de volgende aansluitingen:
  • De 2 draden tussen klep en cv-ketel interface sluit je aan op de kant met het vlammetje. Gebruik de 2 aansluitingen gemerkt met A/U.
  • De draad naar de thermostaat sluit je aan op de kant met de uil.

In de meterkast moet een stopcontact vrij zijn waar je de stekker van de cv-ketel interface in kunt plaatsen. Vervolgens vervang je de huidige thermostaat in de woonkamer door de ThermoSmart. Daarna moet je nog de wifi-verbinding met je netwerk maken, maar dat volgt uit de gebruiksaanwijzing.