Ja, mits aan de volgende voorwaarde wordt voldaan.

Voor de meeste Nefit ketels heb je een aparte 'OpenTherm converter' nodig. Deze vertaalt het protocol dat Nefit zelf gebruikt, naar het standaard OpenTherm protocol waarmee ThermoSmart werkt.

Dit gebeurt met behoud van de modulerende functie van de ketel, waardoor je dus net zo zuinig zult stoken.

De volgende Nefit ketels kunnen prima samen met de ThermoSmart als je daarbij de OpenTherm-converter gebruikt:

• Smartline
  • Baseline
  • Topline
  • Trendline
  • Proline

De converter wordt door Nefit gemaakt en is bij verschillende online winkels te koop. Zoek naar "Nefit OpenTherm converter 7746901847". De installatie instructies voor de converter worden bij de converter geleverd.

Ondertussen maakt Nefit ook ketels die standaard OpenTherm hebben, b.v.:

• Nefit Proline NXT

De Nefit Easy Connect adapter is een adapter om Easy thermostaat geschikt te maken voor oude Nefit, Bosch en OpenTherm cv-toestellen. Deze adapter maakt dus geen OpenTherm toestel van een oudere Nefit ketel.

Een gebruiker (Djurre) melde ons dat het toch mogelijk is om oudere Nefit ketels (Bijvoorbeeld Nefit Ecomine Classic) via OpenTherm te laten communiceren met de ThermoSmart. Daarvoor heb je wel wat onderdelen nodig die in de volgorde zoals hieronder aangegeven moeten worden aangesloten:

1. CV-ketel
  2. Easy connect (witte kastje)
  3. Nefit converter (zwarte printplaat kastje)
  4. Ketel interface ThermoSmart
  5. ThermoSmart thermostaat

Niet goedkoop maar het werkt wel!