Gebruik voor de installatie  van de ThermoSmart een online computer, laptop of tablet (dus niet bedraad) die al verbonden is met het lokale wifi-netwerk. Verder heb je nodig: een kleine schroevendraaier en een tangetje om de draad bij de cv-ketel door te knippen.

Zoek vervolgens de online installatie wizard van ThermoSmart op via http://setup.thermosmart.nl. Achter dit eenvoudige online stappenplan gaat slimme techniek schuil die zorgt dat de ThermoSmart zich moeiteloos met het lokale wifi-netwerk verbindt. Mocht je je internetverbinding even kwijt zijn, omdat deze online applicatie je ThermoSmart met je lokale wifi-netwerk verbindt, gebruik dan even een andere online computer om internet te raadplegen. Het zoeken naar het netwerk kan 3 minuten duren.

Let op: maak je bij de installatie gebruik van een computer met Windows 8 of 10, dan heb je in stap 22 een extra programma nodig. Deze stap staat ook in de handleiding aangegeven.

Android is helaas niet geschikt om de Thermosmart online te brengen, omdat je daarmee geen ad-hocnetwerk mee kunt opzetten.