Als je de ketel interface van stroom voorziet zal de status LED oplichten. De kleur en eventuele knipperpatronen zijn een indicatie voor het functioneren. De LED moet direct oplichten als je de adapter in het stopcontact steekt.

1. Wit continu: Opstarten nadat de Ketel interface spanning krijgt. (vanaf opstarten maximaal 5 seconden). Als na stap 1 de led uit gaat en uit blijft is de thermostaat niet aangesloten of defect.

2. Rood knipperen: Firmware is corrupt en wordt opnieuw geladen.

3. Wit knipperen: Firmware (voor de ketel interface) update is bezig.

Daarnaast zijn er nog kleurtjes die de applicatie gebruikt:

4. Groen continue: OT werkt goed (er gaan gegevens van en naar de ketel.

5. Groen knipperenGeen OpenTherm bericht van de ketel. Controleer de aansluitingen (ook in de ketel) en de kabel.

6. Geel continuAan/uit ketel relais actief, de ketel zou moeten branden.

7. Blauw continuTapwater (DHW) relais actief, het tapwater zou op temperatuur gehouden moeten worden.

8. Blauw/Geel knipperenBeide relais (ketel aan/uit en tapwater) actief